Få svar på alle dine spørgsmål på internettet

Ingen kommentarer Del:
Tænker
h25

Internettet er efterhånden blevet en forholdsvis fast og fuldstændig uundgåelig del af langt de fleste danskeres hverdag. Rigtig mange kan slet ikke forestille sig en verden hvor internettet ikke eksisterer, fordi de ganske enkelt aldrig har oplevet andet. Det kan være at man bruger det på arbejdet eller i skolen ligesom så mange tusinde andre, og når man kommer hjem, er det for de færreste uvant at sætte sig foran skærmen igen for at bruge en god del af sin fritid online.

Spørgsmål

Find svar online

Internettet kan imidlertid bruges til andet og mere end arbejde eller underholdning. Internettet er nemlig også den største kilde til viden, som noget menneske nogensinde har været i kontakt med. Hvor vi før var begrænset af, hvad der kan stå på siderne i en bog, er alle begrænsninger nu sluppet. Fuldstændig gratis kan alle finde svaret på deres mest brændende spørgsmål lige fra de seneste nyheder til meningen med livet. Der findes hele sider, der er dedikeret til at besvare spørgsmål.

Tastatur

Vær kritisk

Al den viden er kun tilgængelig, fordi enhver har mulighed for at udgive online. Det betyder desværre også, at der opstår falsk information online, selvom det faktisk er en overraskende lille procentdel af det, man dagligt finder online. Så meget desto vigtigere er det dog, at man lærer at navigere i det hav af informationer, der findes online. Heldigvis findes der også rigtig mange gode værktøjer til den slags.

 En søgemaskine er for eksempel en af dine allerbedste allierede i kampen mod falske informationer online. Med den kan du ganske enkelt tjekke, om der også er andre sider online, der rapporterer det samme. Er der ikke det, bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du hopper i med begge ben.

Gode evner med en søgemaskine kan altså være nok til at blive skarpere når det angår informationer på nettet end rigtig mange andre. De fleste søgemaskiner tilbyder flere værktøjer og søgeredskaber, end de fleste lige er bekendt med, og disse kan virkelig være med til at hjælpe dig, når du leder efter noget meget specifikt. For eksempel kan du afgrænse din søgning i sprog og tid, så du kun får danske resultater fra den sidste uge. Så kan du finde din indre Spørge Jørgen frem.

Previous Article

Tips til en mindre stressende hverdag

Next Article

Turen går til Tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *