Sådan finder du det bedste og billigste lån online

Ingen kommentarer Del:
Overvej et lån
h25

Et lån kan muliggøre gode livsoplevelser, eller det kan hjælpe dig med at købe den computer, du har brug for. Nogle gange kan et lån endda være fuldstændig nødvendigt, og så er det rart, at markedet for lån efterhånden er blevet så åbent og nemt.

Hvis du for 30 år siden skulle lånt en lille sum penge, havde du været nødsaget til at gå til banken med hatten i hånden og håbe på, at det syntes, at dit produkt var værdigt nok. Ofte var banklån dog reserveret til større summer penge som når man skulle købe hus eller starte virksomhed.

I kraft af internettet er markedet for lån derfor blevet langt mere åbent. Nu kan du lån præcis hvor meget det skal være fra online lånudbydere, og det er tilmed nemt. Nogle udbydere tilbyder ganske enkelt, at du sender en SMS. Så kan du modtage de lånte penge efter ganske få dage.

Processen med at låne penge online er nemlig også langt mindre bureaukratisk end den ville være i banken. For eksempel er langt de fleste lån online uden sikkerhed, hvilket grundlæggende bare betyder, at du ikke er nødsaget til at pantsætte dit hus eller andet, hvis du ikke har mulighed for at tilbagebetale dit lån. Læs mere om lån uden sikkerhed og meget andet, som du bør vide, før du tager dit første lån, lige her.

økonomisk frihed

Høje renter og kort tilbagebetaling

Det nemme ved at tage lån online har dog også en bagside. Fordi det er så simpelt, og fordi alle og enhver praktisk talt kan tage et lån, bliver de nødt til at sikre sig, at de får deres penge igen, hvilket ofte betyder, at online lån har en ekstremt høj rente såvel som store startgebyrer.

Det kan derfor være svært at finde et lån online, som man vil kunne klassificere som billigt. Selv hvis du har fundet et lån, hvor renten ser ud til at være usædvanligt lav, så børe du bedømme det på dets såkaldte ÅOP fremfor renten alene. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og fremfor bare at oplyse renten dækker den altså over alle de omkostninger, der er ved lånet. Det medtæller derfor også startgebyrer og andet, og ÅOP er derfor ofte betragteligt større end renten. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på denne, da du ellers kan blive snydt grusomt, næste gang du tager et lån.

laan penge

Hvis du vitterligt gerne vil gerne vil gøre dit lån så billigt som overhovedet muligt, bør du overveje at gøre tilbagebetalingsperioden på lånet som muligt. Jo hurtigere du er om at betale lånet tilbage, jo mindre rente kan du nå at betale på det, og jo billigere er det dermed. Så kan det godt være, at du må gå på kompromis med nogle ting eller spise pasta uden kødsovs i en måned, men i sidste ende kan du gøre lånet betragteligt billigere på den måde. Du kan lære mere om billige lån og hvordan man finder dem på siden her.

Overvej om du har brug for et lån

I sidste ende så er det billigste lån det lån, der ikke bliver taget, og før du overhovedet begynder at kigge på renter, ÅOP og tilbagebetaling, bør du derfor overveje, om det overhovedet er nødvendigt for dig at tage et lån. Det kan for eksempel ikke betale sig at optage et lån for at få den nyeste telefon, men hvis du har brug for en telefon i arbejdsregi, er det selvfølgelig en god ide. De billige lån er kort sagt til at finde, men bu bør overveje, hvorvidt du overhovedet har brug for dem.

Previous Article

Find din nye kæreste online

Next Article

De tre største fordele ved et online lån

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *