Hvornår er et online lån en god idé?

Ingen kommentarer Del:
tvivl
h25

De online lånetyper har efterhånden været på markedet i et par år. Mange danskere har i disse år benyttet sig af lånemulighederne, som synes fortsat at blive flere. Men de mange lånemuligheder har for mange også gjort lånemarkedet mere forvirrende og mindre overskueligt. Det at låne penge er nemlig en kompliceret affære i forvejen og med mange nye muligheder, bliver det ikke ligefrem nemmere at finde ud af, hvornår det er en god idé at låne penge, og hvor man i så fald skal låne dem. Som udgangspunkt kan man sige, at et online lån kan være en god idé når:

1. Du ikke kan overskue den langsommelige låneproces i banken

Når mange danskere vælger online lån frem for traditionelle banklån, er det blandt andet fordi, de online lånemuligheder er et hurtigere og mere effektivt alternativ. Mens det at låne penge i banken ofte kan være en langsommelig proces, som blandt andet indbefatter møder, mail-korrespondancer og udveksling af en masse dokumenter, foregår den online låneproces væsentligt mere gnidningsfrit. I grove træk foregår låneprocessen ved:

undring

  • Du klikker dig ind på låneudbyderens hjemmeside
  • Du angiver, hvilket beløb du ønsker og lånets løbetid
  • Du udfylder dine oplysninger i låneansøgningsblanketten
  • Du sender ansøgningen af sted ved hjælp af dit NemID
  • Din ansøgning enten godkendes eller afvises
  • Godkendes din ansøgning modtager du en låneaftale, som du skal godkende

2. Du akut har brug for penge

Den gnidningsfri låneproces ved online lån, gør låneprocessen enormt effektiv. Hertil kommer, at mange låneudbydere lover, at du kan have dit lånte beløb udbetalt inden for 24 timer af indgåelse af låneaftalen. Disse faktorer i kombination med hinanden gør, at et online lån kan være en god idé i en situation, hvor du akut har brug for penge – hvad end det er et større eller mindre beløb. Der er gode muligheder for at finde et billigt lån online, som lader dig have dine penge næsten med det samme.

3. Du ikke har mulighed for at låne i banken

Et online lån kan også være en god idé for dig, der ikke har mulighed for at låne i banken. Som oftest er det væsentligt nemmere at få lov at låne penge online, end det er i banken på traditionel vis. Det skyldes, at de online låneudbydere som regel stiller væsentligt færre krav til deres lånere. Blandt andet er der typisk ikke krav om, at du skal kunne stille sikkerhed for dit lån, ligesom visse online låneudbydere endda tilbyder lån til kunder, der er registreret i RKI. Dette er dog ikke anbefalelsesværdigt med mindre, det er strengt nødvendigt.

4. Du har undersøgt sagen nærmere

Det gælder for online lån, præcis som det gælder for et hvilket som helst andet lån; det er en god idé at undersøge sagen nærmere, inden du låner. Dels er et lån altid en økonomisk forpligtelse, som du takker ja til at indgå i, når du takker ja til låneaftalen. Sikrer du dig ikke på forhånd, at du kan opfylde de krav, der stilles til dig som et led i aftalen, kan det få store økonomiske konsekvenser. Dertil kan det desuden godt betale sig at bruge en rum tid på at finde ud af, hvordan du finder det billigste lån. Der kan nemlig være meget stort forskel på prisen for at optage et lån – både i banken og blandt online låneudbydere.

spørgsmål

Previous Article

Sådan laver du en hjemmeside til din forretning

Next Article

Sådan bestemmer du dig for om du skal købe eller privatlease din næste bil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *