Sådan bestemmer du dig for om du skal købe eller privatlease din næste bil

Ingen kommentarer Del:
audi
h25

At investere i en bil dyrt og ikke en beslutning man tager fra det ene øjeblik fra det andet. Det kræver mange overvejelser, både i forhold til bilmærke og måder at erhverve den på. Der er i dag flere forskellige måder at finansiere en ny bil på. Man kan både købe en bil, man kan lease en bil og man kan abonnere på en bil. Nedenfor kan du læse mere om forskellen på at lease og købe. Der er ikke et entydigt svar på hvad der er billigst og bedst – det afhænger af flere faktorer i din dagligdag.

trafik

Køb vs. Privatleasing

Når man skal bestemme sig for at købe eller lease, skal man kigge på overordnet 3 faktorer, for at finde ud af hvad der bedst kan betale sig. Disse faktorer er:

  1. Dit daglige kørselsbehov
  2. Din privatøkonomiske situation
  3. Hvor ofte du ønsker at skifte bilen ud til en ny

 

Dit daglige kørselsbehov er første du skal tage i betragtning. En privatleaset bil er typisk hæftet op på en specifikt kilometerantal og hvis du får behov for at køre flere kilometer om året end der er anført i kontrakten, er der en merpris pr. kilometer. Denne problemstilling kommer du udover ved køb af en bil, da du her selv bestemmer dit kørselsbehov. Man kan derfor sige, at hvis du kender dit kørselsbehov godt og ved at du ikke overskrider kilometerantallet, er det ikke noget problem at lease, mens hvis det er mere usikkert kan det være en fordel at køre. Især hvis du årligt kører mange kilometer i din vil.

 

Køb eller leasing af bil afhænger også af din privatøkonomiske situation. Det betyder at der ofte kan en fordel i at købe en bil, hvis du har alle pengene til den på forhånd. Her vil der være mange penge at spare i finansiering. Din økonomiske situation knytter sig også til sikkerhed. Med en leaset kan du hurtigt skifte bilen ud, hvis din økonomi ændrer sig, mens det ved køb af bil kan være lidt sværere eller tage længere tid.

bil

Slutteligt afhænger beslutningen om at købe eller lease af hvor ofte du vil skifte bilen ud. Når man leaser, kan man vælge i mange forskellige bilmærker lige fra suzuki swift til Audi. Du kan løbende skifte bilen ud, samt ned- og opgradere. Man plejer at sige at det bedst kan betale sig at lease, hvis du gerne vil skifte bil ofte, mens køb er det mest økonomisk rigtige for dig der vil beholde den samme bil i flere år.

Alternativer til køb af ny bil og privatleasing

Om du skal privatlease eller købe din næste bil, afhænger altså af dine personlige forhold. Du må gennemgå ovenstående 3 faktorer, for at finde ud af hvad der bedst kan betale sig for dig.

Som alternativ til disse to fremgangsmåder er der to veje du også kan gå, som siges at være de mest økonomisk bæredygtige. Det første er at købe en brugt bil til en fordelagtig pris. Finder du en god brugt bil til en god pris, kan leasing og nyt køb ikke hamle op med dette. Ligeledes skulle køb af de helst små mikrobiler være de billigste løsninger i forhold til køb af ny bil. Kommer du op i biler i mellemklassen er der ikke noget endegyldigt svar, og du må gennemgå de 3 faktorer.

Previous Article

Hvornår er et online lån en god idé?

Next Article

Slip for langsommelige banklån

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *